• nl

Hörnstenen koopt panden aan en herfinanciert portefeuille

Hörnstenen koopt tweetal panden aan in Tilburg en Lijnden en herfinanciert haar gehele portefeuille

Het van oorsprong Zweedse bedrijf Hörnstenen is al sinds 1990 in Nederland actief als vastgoedbelegger. Hörnstenen, dat in 1935 door de aannemersfamilie Johansson in Zweden is opgericht, heeft het grootste deel van haar Zweedse vastgoedportefeuille zelf gerealiseerd en nadien in portefeuille gehouden. Hörnstenen heeft de ambitie om haar vastgoedportefeuille in Nederland te laten groeien tot een omvang van circa € 50 mln. Hiertoe heeft Hörnstenen recent een tweetal panden aangekocht in Tilburg en Lijnden. Tegelijkertijd is de Nederlandse portefeuille succesvol geherfinancierd bij Handelsbanken.

 

In Tilburg is het markante monumentale pand de Houtloods tegenover het Centraal Station van Tilburg verworven. Tevens heeft Hörnstenen een omvangrijk kantoorgebouw aan de Singaporestraat te Lijnden gekocht. Dit kantoorgebouw kent een strategische ligging ten opzichte van Rijksweg A9, Schiphol, maar is ook direct gelegen naast de nieuwe woonwijk Quatre Bras.

 

De focus van Hörnstenen bij vastgoedbeleggingen in Nederland ligt op commercieel vastgoed, met name kantoren en bedrijfsmatig onroerend goed.

 

Heston Finance Group heeft voor Hörnstenen deze herfinanciering gearrangeerd.

Zie ook: PropertyNL en Vastgoedmarkt