• nl

Start bouw SALT, Houthaven Amsterdam

SALT AIIn juni 2017 is een start gemaakt met de bouw van het SALT project in de Houthavens van Amsterdam. Ontwikkelaar NIC Re|Development realiseert in de Minervahaven aan de Koivistokade een bedrijfs-/kantoorpand van vijf verdiepingen hoog met een totale oppervlakte van 3.300  m2  bvo. Het gebouw, ontworpen door de oer-Hollandse doch wereldberoemde architecten van MVRDV, is gelegen aan de Minervahaven met prachtig uitzicht over het IJ, pal aan het water, midden in het gewilde Houthavengebied.

Op de begane grond komen de hoofdentree en de inpandige parkeergarage. Op de 1e t/m de 4e etage worden bedrijfs-/kantoorruimtes gerealiseerd. De verdiepingsvloeren zijn ca 650 m2, hebben plafonds van 4 meter hoog en door de vele hoge ramen is er sprake van veel lichtinval. Het gebouw zal een industrieel uiterlijk hebben door gebruik van pure en rauwe materialen, zoals onbewerkt beton, aluminium en staal. Aan de achterzijde (zuidzijde) worden per verdieping privé terrassen gerealiseerd.

De omgeving, de centrale ligging, de korte afstand tot ring, het OV en de nabijheid van de historische binnenstad van Amsterdam maken de Minervahaven uniek: dichtbij alle stedelijke voordelen, maar met ruimte in overvloed. SALT ondersteunt de ambities van Amsterdam om creatieve hoofdstad van de wereld te worden. De Minervahaven is aan het uitgroeien tot epicentrum van de creatieve industrie: het gebied trekt meer bedrijven aan op het gebied van cultuur, media, fashion, advertising en digital. Het ruige industriële karakter van de haven, de prachtige architectuur, de historie, het uitzicht over het IJ en de uitstekende bereikbaarheid maken de Minervahaven tot een perfecte locatie voor de commerciële creatieve industrie.

SALT wordt verhuurd in units van ca 200 m2. Momenteel worden gesprekken gevoerd met potentiële huurders van SALT. In het gebouw zullen onder meer Reclamebureau Being There en MediaXplain zich vestigen.

Heston heeft bemiddeld in de financiering van dit project, waar twee investeerders bij betrokken zijn.